darmowy webinar

Nowe i stare leki przeciwpsychotyczne – wady, zalety. Praktyczne zastosowanie LAI

  • 26/02/2021
  • 120 min.
  • Belka mt lundbeck
Obejrzyj nagranie
ZALOGUJ SIĘ
lub

Załóż konto wypełniając poniższy formularz

Administratorem danych osobowych (ADO) jest Medical Tribune Polska Sp. z o.o. Każda z powyższych zgód może być odwołana w dowolnym momencie. Więcej informacji o administratorze i sposobie przetwarzania danych zawartych jest w naszej Polityce Prywatności. W razie pytań, jesteśmy do Państwa dyspozycji pod adresem e-mail: kontakt@podyplomie.pl lub telefonem: 801 044 415

Foty bw
prof. dr hab. n. med. Przemysław Bieńkowski, lek. med. Jolanta Klemens

prof. dr hab. n. med. Przemysław Bieńkowski
Lekarz, psychofarmakolog, profesor w Katedrze i Klinice Psychiatrycznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Od 2011 r. przewodniczy Radzie Naukowej Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie.

lek. med. Jolanta Klemens
Specjalista psychiatra. Urodzona w Katowicach. Ukończyła Wydział Lekarski Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach oraz 4 letnie studia z psychoterapii NA CMUJ w Krakowie. Wieloletni szkoleniowiec i wykładowca dla kadry medycznej. 

Poruszane tematy
Zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w webinarium „Nowe i stare leki przeciwpsychotyczne – wady, zalety. Praktyczne zastosowanie LAI". Spotkanie dostarczy najnowszych informacji dotyczących nowych leków przeciwpsychotycznych oraz tego jak prezentują się one na tle innych leków stosowanych w leczeniu schizofrenii już od wielu lat. Czy profil ich bezpieczeństwa i skuteczności znacząco różni się na przykład od arypiprazolu? W trakcie spotkania usłyszą też Państwo praktyczne informacje dotyczące zastosowania leków przeciwpsychotycznych o przedłużonym działaniu w codziennej praktyce ambulatoryjnej. Jak przekonać pacjenta do rozpoczęcia terapii lekiem przeciw psychotycznym w postaci iniekcji? Jakie były wyniki leczenia w perspektywie długoterminowej? Jakim pacjentom powinniśmy najczęściej zaproponować takie leczenie?
DOŁĄCZ DO NEWSLETTERA
OBSERWUJ NAS NA