Neurogastronomia, czyli o tym jak jedzenie wpływa na pracę układu nerwowego. Bezpłatny webinar startuje już o 18:30!

📅 11 marca, godzina: 18:30 | 💻 Online

Zapisy: Kliknij TUTAJ>

Prowadzący: dr n. med. i dr n. o zdr. Adrian Kwaśny

Agenda:

  1. Związek między dietą, a funkcjonowaniem układu nerwowego – mechanizmy wpływu diety na układ nerwowy
  2. Jakie składniki diety pozytywnie wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego?
  3. Dieta wspierająca koncentrację i pamięć, czy istnieje optymalny model dietetyczny? 
  4. Dieta a sprawność umysłowa: co mówią badania na temat długofalowego wpływu na pamięć, koncentrację i ryzyko chorób neurodegeneracyjnych
  5. Strategie żywieniowe poprawiające funkcje poznawcze
  6. Praktyczne zalecenia i mity dotyczące diety dla zdrowia układu nerwowego – jak skomponować codzienny jadłospis?