darmowy webinar

Oligosacharydy pokarmu kobiecego - co o nich wiemy na dzień dzisiejszy?

  • 21/11/2019
  • 60 min.
  • Nan logo
Obejrzyj nagranie
ZALOGUJ SIĘ
lub

Załóż konto wypełniając poniższy formularz

Administratorem danych osobowych (ADO) jest Medical Tribune Polska Sp. z o.o. Każda z powyższych zgód może być odwołana w dowolnym momencie. Więcej informacji o administratorze i sposobie przetwarzania danych zawartych jest w naszej Polityce Prywatności. W razie pytań, jesteśmy do Państwa dyspozycji pod adresem e-mail: kontakt@podyplomie.pl lub telefonem: 801 044 415

Sadowska krawczenko zdjecie
Dr hab. n. med. Iwona Sadowska-Krawczenko


profesor UMK - lekarz pediatra neonatolog i epidemiolog, aktualnie pełni obowiązki kierownika Katedry Neonatologii Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, przewodnicząca Oddziału Kujawsko-Pomorskiego Polskiego Towarzystwa Neonatologicznego.

Poruszane tematy


Oligosacharydy pokarmu kobiecego (HMO, human milk oligosaccharides) stanowią trzeci co do wielkości składnik mleka kobiecego, zaraz po laktozie i tłuszczu. Są obecne w mleku kobiecym w znaczących ilościach (5–20 g/l). W wykładzie przedstawione zostaną wyniki najnowszych badań, wskazujące na kolejne korzystne aspekty działania HMO

Agenda:
1. Czego możemy nauczyć się od „mleka kobiecego”?
2. Co to są oligosacharydy mleka kobiecego (HMO)
3. Mechanizmy działania HMO
4. Wyniki badań dotyczących HMO

DOŁĄCZ DO NEWSLETTERA
OBSERWUJ NAS NA