darmowy webinar tylko dla lekarzy

Oligosacharydy pokarmu kobiecego - co o nich wiemy na dzień dzisiejszy?

  • 21/11/2019
  • 18:30
  • 60 min.
  • Nan logo

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą wziąć udział w webinarze. Jeśli masz konto, zaloguj się, jeśli jeszcze go nie posiadasz - zarejestruj się.

Sadowska krawczenko zdjecie
Dr hab. n. med. Iwona Sadowska-Krawczenko


profesor UMK - lekarz pediatra neonatolog i epidemiolog, aktualnie pełni obowiązki kierownika Katedry Neonatologii Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, przewodnicząca Oddziału Kujawsko-Pomorskiego Polskiego Towarzystwa Neonatologicznego.

Więcej
Poruszane tematy


Oligosacharydy pokarmu kobiecego (HMO, human milk oligosaccharides) stanowią trzeci co do wielkości składnik mleka kobiecego, zaraz po laktozie i tłuszczu. Są obecne w mleku kobiecym w znaczących ilościach (5–20 g/l). W wykładzie przedstawione zostaną wyniki najnowszych badań, wskazujące na kolejne korzystne aspekty działania HMO

Agenda:
1. Czego możemy nauczyć się od „mleka kobiecego”?
2. Co to są oligosacharydy mleka kobiecego (HMO)
3. Mechanizmy działania HMO
4. Wyniki badań dotyczących HMO

Korzyści

Webinar to interaktywna forma szkolenia, która z wykorzystaniem technologii informatycznych transmitowana jest do jego uczestników. Dzięki takiej formie, mogą Państwo posiąść wiedzę w wygodny sposób nie wychodząc z domu, z wykorzystaniem swojego komputera, tabletu lub telefonu. Szkolenie odbywa się w czasie rzeczywistym, co daje Państwu możliwość zadawania pytań z wykorzystaniem czatu.

NIE PRZEGAP NOWOŚCI
OBSERWUJ NAS NA