Najczęstsze błędy w żywieniu osób w podeszłym wieku
VI Kongres Akademii po Dyplomie Geriatria
czas trwania: 00:24:40
W tym wykładzie m.in.:
Jakie czynniki uwzględnić przed wprowadzeniem planu dietetycznego u osoby starszej?
Jaka powinna być wartość energetyczna diety osoby starszej?
Jaka jest zmiana zapotrzebowania energetycznego w poszczególnych dekadach życia?
Jakie są powody anoreksji w wieku podeszłym?
Jak wygląda piramida zdrowego żywienia i aktywności fizycznej?
Czy osoby w starszym wieku należy zachęcać do spożycia węglowodanów złożonych i cukrów prostych?
Jakich mięs unikać w diecie osoby starszej?
Ile posiłków dziennie powinna zjadać osoba w podeszłym wieku?
Jak powinny wyglądać potrawy, aby dawać przyjemność z posiłku?
Jakie oleje wybierać?
Jakie wybierać margaryny?
Jakich owoców należy unikać w diecie?
Jakich warzyw unikać w diecie?
DOSTĘP:
powyższe ceny są cenami brutto